ariprihti Suomi nousuun

Huoltovarmuutta ja maataloutta

 

 

EU:lla ei ole omaa huoltovarmuuspolitiikkaa. EU:ssa on vain harvoja maita, jotka ymmärtävät huoltovarmuuden.

Suomen, pienen maan huoltovarmuuden perustana on maatalous ja energiantuotanto. Kriittisten polttoaineiden ja materiaalien sekä viljan varastointiin on syytä kiinnittää huomio.

Huoltovarmuus paranee, kun energiaomavaraisuusaste kasvaa, unohtaa ei sovi maatalouden korostamista kansallisesti puhuttaessa omavaraisuudesta ja huoltovarmuudesta. Maatalouden rahoitus on pidettävä kunnossa joka tilanteessa. Suomeen tulee 90 prosenttia tavaroista meriteitse. Miljarditukia nauttiva varustamoteollisuus ei takaa huoltovarmuutta.

Koko Suomi on pidettävä elinvoimaisena, palvelut lähellä, kaikkialla on oltava mahdollisuus elää, tehdä töitä ja yrittää yhdenvertaisesti riippumatta asuinpaikasta. Tämä on osa huoltovarmuutta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Suomen maatalous ei pyöri ilman tuontipolttoainetta.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Kyllä sen saa pyörimään, jos oikeasti haluaa. Korvaavan polttoaineen valmistuskaan ei maksaa litraa tai kiloa kohden edes niin paljoa, kuin mitä nyt mittarilla verojen kanssa maksetaan. Niitä ei valmisteta siksi, että silloin valtiolta jäisi polttoaineveroa saamatta. Aika paljon tietysti tulisi muita hyötyjä tilalle toimeliaisuuden lisäännyttyä ja kauppataseen käännyttyä paremmaksi.

Pekka Iiskonmaki

#2
Tuo olisi liiallista vapautta ja järkevää. Lisäksi se olisi pois poliitikoilta.

Ei Suomea johdeta järjellä.

Toimituksen poiminnat