ariprihti Suomi nousuun

Mitä onkaan nämä SOTE-ja maakuntauudistusta vastustavat tahot?

 

Vastuuta pakoilevia, öykkäreitä, poroporvareita vanhuksista, sairaista vähääkään välittäviä oman edun tavoittelijoita. Näitä nämä ovat. Tähän saakka valinnanvapaus on ollut vain rikkaiden perusoikeus, jatkossa se on kaikkien perusoikeus. Sote-uudistus ei ole täydellinen, mutta siitä tulee paras mahdollinen. Sitä on hiottu kaikilla mahdollisilla hallituspohjilla toistakymmentä vuotta. Kokoomuksen maakuntakammoon hiukan hillintää nyt ja silmät auki. Nyt on uudistuksen aika luisua maaliin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Höhhöh. Uskotko itsekkään :D

Jari Ikonen

Tuo papukaijamaisesti toistettava slogan "SOTE on saatava maaliin" on hyvin lähellä enemmistön suomalaisista haluamaan paikkaan eli roskakoriin.

Syksyn eduskuntavaaleja odotettessa...

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Öykkäri taisi olla huippusaavutus sote-uudistuksen vastustajien nimittelyssä.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Ei yhtään asiapohjalta ponnistavaa perustelua, pelkkää nimittelyä. Kapeilla harteilla on Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus.

Niin ja mikä uudistus se sellainen on, että kaikki toimiva raitetaan romukoppaan ja isot terveysvirmat saa rahastusautomaatin tyhjentää Suomen verovarat. Minusta se ei ole uudistus vaan huononnus.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Iso hätä kädessä. Jos/kun Sote kaatuu ja uudet vaalit tulevat, sinisten taru ainakin hallituspuolueena on förbi. Muita haukkumallahan se tie taas aukeaa.

Jos en tietäisi mitä mieltä sotesta olen, tämä aktiivi poliitikon blogi kyllä auttaisi kallistamaan vaakakuppia.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Oletko valmis sivuuttamaan perustuslakivaliokunnan kielteisenkin lausunnon, että sote ja valinnanvapaus menisivät läpi?

Miksi julkista terveydenhuoltoa ei voinut tehostaa ylimääräisellä määrärahalla, jos uudistuksen tavoite ei ollut säästää?

Miksi siniset puolustavat niin kovasti kokoomuksen valinnanvapautta ja keskustan maakuntahallintoa?

Käyttäjän ariprihti kuva
Ari Prihti

Perustuslakivaliokunnan lausuntoa odotellessa, mitä lausunto pitää sisällään. Maakunnissa valmistelut ovat pitkällä. Oletettavaa on että korjaukset voidaan tehdä vastine menettelyllä eduskunnan sisällä.

Julkinen puoli eli maakunta on järjestäjä mikä tarkoittaa, että maakunta suunnittelee, johtaa ja rahoittaa sosiaali- ja terveyspalvelujen kokonaisuutta alueellaan. Järjestämislailla säädettään palvelujen saatavuudesta. Sosiaali- ja terveyspalvelujen sisällön, laajuuden ja laadun pitää olla asiakkaiden tarpeen mukaisia. Maakunnissa tästä ollaan yhtä mieltä, niin oikealla kuin vasemmallakin, uudistus tarvitaan.

Kolme meille tärkeää kohtaa jotka eivät ole nousseet esiin, kuten hallituskumppaneiden tavoitteet.

Valinnanvapauslain 58 ja 59 § yhteiskuntavastuu

Sote-palvelut ovat niin tärkeä osa yhteiskuntaamme, että siitä kertyvät verotulot täytyy mahdollisimman pitkälle pystyä verottamaan Suomessa. Ensimmäistä kertaa terveysalan yritykset joutuvat raportoimaan maksamistaan veroista ja kantamaan yhteiskuntavastuuta.

Perusterveyden resurssit kuntoon

Suuterveydenhuollon lisäresurssit ja kasvaneen tehokkuuden kautta parantuvat palvelut parantavat jokaisen suomalaisen terveyttä. Myös ketterät, henkilökohtaista ja laadukasta palvelua tarjoavat pienet yritykset saavat mahdollisuuden valinnanvapauden myötä.

Järkevä valinnanvapaus – yritykset mukaan tervein ehdoin

Sininen tulevaisuus on tervehenkisen yrittäjyyden kannattaja – reilu kilpailu on hyvästä. Me haluamme, että terveysjättien villi ulkoistaminen pannaan kuriin. Erikoissairaanhoidon valinnanvapauden poistaminen oli meille tärkeä voitto.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Ymmärrätkö itsekään, mitä kaavailtu valinnanvapaus tarkoittaa? Käytännössä ainoa muutos nykymenoon on se, että kunnallinen terveyskeskus vaihtuu mahdollisesti yksityisen yrityksen ylläpitämään. Useimmissa maakunnissa on valittavana vain yksi vaihtoehto. Nykyiset huonosti toimivat tietojärjestelmät vaihtuvat vielä huonommin toimiviin!

Käyttäjän ariprihti kuva
Ari Prihti

Useassa pienessä kunnassa tilanne on todella huono. Tärkeintä on palveluiden saatavuus olipa se sitten julkista tai yksityistä, hintalappu on sama. Tietojärjestelmät minun mielestä pitää saada yhteen sopiviksi, sairastuitpa missä tahansa Suomessa tiedot pitää olla käytettävissä. Tietojärjestelmät eivät saa olla terveydenhoidon este/uhka.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Hallituksen kansanedustajat kertovat että maakunnissa, kepulandiassa, ollaan jo pitkällä maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelussa.

Kuka on antanut määräyksen valmistelun aloittamiseen ja miltä budjettimomentilta sen kulut maksetaan?

Käyttäjän TimoVirtanen11 kuva
Timo Virtanen

Öykkäri on kyllä aikalailla osuva nimitys ....

Toimituksen poiminnat