Nykypuolueet ovat unohtaneet maaseudun ihmiset

 

Kohtuullinen kirjoitus kirjailija Matti Mäkelän näkemyksestä (1.7.2018) nykyisestä maaseudusta Suomenmaan verkkojulkaisussa. Mäkelän mielestä keskustapuolueessa korostuu vain joko kaupunkeihin mukautuminen tai sitten MTK:lainen maanviljelysmaaseudun puolustaminen.

 

Näkemykseen voi yhtyä, nykypuolueet ovat unohtaneet maaseudun ihmiset ja maaseudun mahdollisuudet, perinteiset pienviljelijät ovat aikaa sitten jo unohdettu.

 

Keskustakin on joutunut osin antautumaan globaaleille maatalousmarkkinoille jossa monikansalliset yhtiöt ovat kaapannet vallan ja geneettisesti manipuloiduista tuotteista käydään propagandasotaa.

Siniset kyllä kannattavat maaseudun mahdollisuuksia ja maaseudun asuttuna pitämistä, sillä pienviljelijä on huoltovarmuuden takuumies ja maaseudun asukas monialaosaaja. Pientuotanto on yhtä arvokasta kuin suurempikin, ja erikoisviljelmät varsinkin.

 

Nykyinen markkinajärjestelmä ei voi taata turvaa pientuottajille, markkinatalous pyrkii keskittämään, ei jakamaan vaurautta.

Korjattavaa on, maataloustukien remontissa tulee huomioida kansallisen tuen lisääminen ja yksinkertaistaa monimutkaista tukijärjestelmää. Maksetaan vähemmän EU:lle ja enemmän Suomalaiselle maataloustuottajalle.

 

Ja lopetetaan maaseudun ja kaupunkien vastakkainasettelu jo vihdoin.

ariprihti
Kokoomus Punkalaidun

Aktiivipoliitikko,
Kunnanvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu