ariprihti Suomi nousuun

Nykypuolueet ovat unohtaneet maaseudun ihmiset

 

Kohtuullinen kirjoitus kirjailija Matti Mäkelän näkemyksestä (1.7.2018) nykyisestä maaseudusta Suomenmaan verkkojulkaisussa. Mäkelän mielestä keskustapuolueessa korostuu vain joko kaupunkeihin mukautuminen tai sitten MTK:lainen maanviljelysmaaseudun puolustaminen.

 

Näkemykseen voi yhtyä, nykypuolueet ovat unohtaneet maaseudun ihmiset ja maaseudun mahdollisuudet, perinteiset pienviljelijät ovat aikaa sitten jo unohdettu.

 

Keskustakin on joutunut osin antautumaan globaaleille maatalousmarkkinoille jossa monikansalliset yhtiöt ovat kaapannet vallan ja geneettisesti manipuloiduista tuotteista käydään propagandasotaa.

Siniset kyllä kannattavat maaseudun mahdollisuuksia ja maaseudun asuttuna pitämistä, sillä pienviljelijä on huoltovarmuuden takuumies ja maaseudun asukas monialaosaaja. Pientuotanto on yhtä arvokasta kuin suurempikin, ja erikoisviljelmät varsinkin.

 

Nykyinen markkinajärjestelmä ei voi taata turvaa pientuottajille, markkinatalous pyrkii keskittämään, ei jakamaan vaurautta.

Korjattavaa on, maataloustukien remontissa tulee huomioida kansallisen tuen lisääminen ja yksinkertaistaa monimutkaista tukijärjestelmää. Maksetaan vähemmän EU:lle ja enemmän Suomalaiselle maataloustuottajalle.

 

Ja lopetetaan maaseudun ja kaupunkien vastakkainasettelu jo vihdoin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Nykyinen Keskusta ja kaikki sen edeltäjät ovat olleet isäntäpohattojen ja teollisuuspohattojen (puunjalostusteollisuus) etujen ajajia. Ne ovat karkottaneet maaseudun muuta väestöä pois oman liiketoimintansa tieltä.

Sama poissulkevuus koskee kaikkia puolueita, kokoomusta tottakai. Demarit ovat vanhan teollisuuden, ay-liikkeen ja työeläkejärjestelmän puolue ja vain sitä.

Vihreät ovat maaseutuväestövastaisuudessaan tällä hetkellä jopa ehkä kammottavin. Soininvaara ja muu vihreä "älymystö"! Touko Aallosta huokuu maaseutuällötys.

Li Anderson - turkulaisen taiteilijakodin tuote.

Tänään törmää siihen että jotkut taajama- tai kaupunkinuoret löytävät niinanotulta maaseudulta uudenlaisia innostusjuttuja. Viimeksi viime viikolla sain seurata kun nuoret miehet remontoivat aiempaa pientilaa. Tämä tapahtuu täysin nykypuolueista ja valtiosta riippumatta, ja niiden estelystä riippumatta.

Käyttäjän ariprihti kuva
Ari Prihti

Tutkitusti nuoret haluaisivat asua maalla tai maaseutumaisessa maisemassa lähellä kaupunkia. Nuorissa on tulevaisuus.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Puolueesihan on hallituksessa joten tee jotain äläkä vikise.

Toisaalta se on hyvä tietää ennen vaaleja että joidenkin puolueiden edustajat jopa haluaisivat meiltä veronmaksajilta ja ulkomaisilta velanantajilta lisää rahaa kotimaiselle mafialle eli duopolille valuville maataloustuille.

Osaatko yhtään kertoa kuinka paljon pitäisi meidän palkansaajien, niin pieni- kuin suurituloisten kuukaudessa antaa lisää omistamme pois?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Nykyinen markkinajärjestelmä ei voi taata turvaa pientuottajille"

Ei ole tarkoituskaan. Markkinataloudessa tulee tuottaa sitä mikä käy kaupaksi kannattavasti. Ei markkinatalous ole mikään tukirakenne, vaan todellisuuteen perustuva vallitseva olotila, joka toimii siten kuin ihmiset haluavat.

Pientilallinen voi alkaa tuottaa vaikka shiitakesieniä, etanoita, viiniä, nokkosia, hunajaa tai mitä tahansa muuta sadoista vaihtoehdoista sen sijaan, että parkuisi tukea kananmunilleen ja ohralleen, kun niitä on tuotettu samalla paikalla satoja vuosia.

Toimituksen poiminnat