ariprihti Suomi nousuun

Keskustelun taso kumpujen yöstä

 

Taloustutkimus selvitti Ylen pyynnöstä, pitääkö yhteiskunnan tukea sitä, että koko Suomi pysyy asuttuna. Tutkimus nosti esiin keskustelun tason heikkouden ja erityisesti vasemmiston ummehtuneen asenteen maaseutua kohtaan. Vasemmiston mielipiteet olivat puoluetoimistolta saneltuja; "ei kannata puolustaa maaseutua, kun ei vasemmisto sieltä saa ääniä". Suoraan kumpujen yöstä.

Jakolinjoja, joita maaseudun ja kaupunkien välillä on mahdollisesti joskus ollut, ei enää samalla tavalla voi, eikä saa olla. Suomeen on saatu väestöllistä ja alueellista tasa-arvoa monella tavalla.

Vanhojen puolueiden vanhat asenteet näkyvät. Jollekin MTK on suuri mörkö, toisille ay-liike. Erityisesti Tuomas Enbusken suoranainen MTK -viha yllättää, vaikka itse jäi kiinni virheellisen tiedon levittämisestä. Ketä tällainen nälviminen palvelee? Ei ainakaan isänmaan etua. Enbuske väittää maaseudun varastavan kaupunkilaisten rahoja 4 miljardia euroa vuodessa. Enbuske itse pyrki lailliselle ryöstöretkelle, väittelyvartista laskuttamalla 1200 + alv. Ryöstö jäi yritykseksi ja sekös harmittaa.

Onneksi on keskustelussa päästy eteenpäin. Hyviä kannanottoja nousee koko ajan lisää ja vastakkainasettelu vähenee. Näin Suomi nousee.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Pahoitteluni,mutta et nostanut tasoa yhtään tällä blogilla.

Kerrotko enemmän siitä tutkimuksesta vai riittääkö antamasi tieto keskustelutason nostamiseen?

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Yllättävää kyllä, mutta tutkimus esitti juuri Sinisten olevan eniten sitä mieltä, ettei koko maata kannata pitää asuttuna.

Käyttäjän ariprihti kuva
Ari Prihti

Periaateohjelman mukaisesti Sininen tulevaisuus haluaa pitää koko maan asuttuna ja turvata maatalousyrittäjien toimintamahdollisuudet.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Periaateohjelmat muuttuvat jäsenkunnan tarpeiden mukaisesti. Tuossa tutkimuksessa jo lähes puolet Sinisistä oli sitä mieltä, ettei koko maata tarvitse pitää asuttuna. Eli vielä muutama prosentti ja periaateohjelma muuttuu.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Heh. ”Vastakkainasettelu vähenee”...ja vasemmisto ei äänien takia puolusta maaseutua. Mistäs hevosmiesten tietotoimistolta tämäkin tieto on saatu?

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Ja vielä: Tuomas Enbuske on vaan blogisti-toimittaja, mutta Siniset ovat kai edelleen hallituksessa päättämässä valtiomme asioista. Laittakaapa ympäripyöreää periaateohjelmaanne siellä käytäntöön ja lopettakaa valituksenne jostain vihervasemmistosta. Vielä kun voitte.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Mielestäni "kaupunki vastaan maaseutu" -keskustelua voisi pohtia ns. kaksoiskuntalaisuuden kautta:

Tulisi säätää laki, että suomalainen voisi olla halutessaan kirjoilla yhtäaikaa omalla asuinpaikkakunnallaan sekä omalla kesämökki- tai 2-asuntopaikkakunnallaan.

Näin valittuaan ko. henkilö maksaisi veroja molempiin kuntiin. Näin hän myös saisi halutessaan esim. sotepalveluja molemmilta paikkakunnilta/molemmilta maakunnilta.

Molemmat paikkakunnat saisivat verovaroja omaan kehittämistoimintaansa ja sote-palveluitakin voitaisiin tasaisemmin yllä pitää koko maahan.

Näin toimien koko maa pysyy asuttuna ja kaikki tulevat pärjänneeksi - niin kaupunkilaiset kuin maalaisetkin. Näin myös maamme ruoka- ja huoltovarmuus pysyy paremmalla tasolla.

Ja kyllä ne henkisetkin arvot tulevat näin paremmin turvattua, jota ainutlaatuinen elävä maaseutu meille kullekin tarjoaa.

Toimituksen poiminnat