ariprihti Suomi nousuun

Unohdettu kansa maksaa

Työministeri Harakka ”pörssihai” sätti maan hallitusta alkuvuodesta, miksi hallitus haluaa pahentaa kaikkein vähäosaisimpien tilannetta ja katsoi öljylämmityksen kallistumisen rankaisevan köyhiä eläkeläisiä. Veronmaksajien Keskusliitto arvioi tuolloin, että öljylämmitteisen omakotitalon vuosittaiset lämmityskulut kasvavat noin 42 euroa.

Työministeri Harakan hallitusohjelman mukaan 100 miljoonan euron lämmityspolttoaineiden verotason korottaminen aiheuttaa öljylämmitteisen omakotitalon vuosittaisen lämmityskulun kasvua noin 90 – 100 euroa vuodessa. Vappusatanen sulaa asteittain, joka jo vaalien jälkeen koki 50% inflaation. Unohdettu kansa muistaa tämän. Näin se köyhä ihminen torjuu ilmastonmuutosta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Timo Harakka omistaa myös kaksi vuokra-asuntoa. Harakka on aktiivinen myös helpottamaan asuntosijoittajan (vuokranatajan) verokohtelua ehdotuksella lakialoitteen muodossa. Syytä Harakan innostukselle on, koska hän on verotietojen mukaan saanut yli 34 000 € pääomatuloja (vuokra/osinkotuloja) vuonna 2018.

Jukjaistu 19.10.2018

SDP:n Harakan lakialoite poistaisi oman asunnon vuokrauksen veroesteen.

SDP:n eduskuntaryhmän valtiovarainvastaava Timo Harakka jätti torstaina lakialoitteen, jolla helpotettaisiin oman asunnon lyhytaikaista vuokrausta.

Harakan mukaan nykyään oman asunnon myyntivoitot ovat verovapaita, kun asunnossa on asuttu yhtäjaksoisesti kaksi vuotta. Jos vuokraat asuntosi edes muutamaksi päiväksi, asumisehto katkeaa ja sen laskeminen aloitetaan alusta.

“Ehdotukseni poistaa tämän epäkohdan”, Harakka sanoo.

Harakan tavoitteena on ollut helpottaa lyhytaikaisia vuokrauksia siten, että kahden vuoden yhtäjaksoisen asumisen sääntö muutettaisiin niin, että riittää kun on asunut asunnossa milloin tahansa, mutta välillä vuokraten asuntoa, 720 päivää.

https://www.salkunrakentaja.fi/2018/10/lakialoite-...

Tavoitteena on tietenkin Airbnb:n yleistyminen ja oman asunnon vuokraaminen viikonlopuilsi, kesäloman ajaksi tai kun viettää aikaansa esim. vaimonsa tai tyttöystävän asunnossa sen mukaan miten lyhytaikainen vuokraustoiminta vetää.

Sinänsä kannatettava ehdotus asuntosijoittajien näkökulmasta joita Harakkakin näytti oppositiossa olessaan lakiesityksessään edustaneen.

Ei taida nyt mennä vuokramarkkinoita ja rakentamista vauhdittavat ehdotukset läpi !

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Timo Harakan osakesalkku 180 000€ ei nyt niin kovin kummoinen ole tuon ikäiselle henkilölle joka on koko ikänsä tehnyt melko hyvin palkattuja töitä.Tietysti se että on valinnut säästämisen välineeksi suorat osakesijoitukset on poikkeavaa Suomessa.

Asuntojen arvo oli muistaakseni 50 000 € kumpikin.

Toimituksen poiminnat